PRESENTACIÓ

La prova inicial té l’origen en el llibre “L’edat de les pedres” de l’escriptor Pep Coll, on es ressuscita la llegenda de “l’Home que corria més que el sol”; situada en el poble de Malpui, que ben bé podria ser l’Àreu actual.

Diu la llegenda que, “la vigília de la Festa major del poble, es feia una cursa a peu entre els fadrins de la població. Es donava la sortida a la plaça del poble just a inici de la posta del sol, i es tractava d’arribar dalt de la muntanya que hi havia precisament al davant i a llevant del poble abans de la posta del sol dalt del cim. El premi era el dret a escollir fadrina per al ball de la Festa Major.”

Totes les competicions excursionistes que es fan, sempre tenen de contrincant el cronòmetre. En la Milla Vertical d’Àreu competim contra un element natural, el més poderós de tots, contra el Sol. Al Pirineu francès, sovint aquests curses solen estan acompanyades d’una festa popular i d’un mercat tradicional i artesanal que pot durar tot un cap de setmana sencer. Per totes aquestes raons, després d’uns anys de dispersió i pèrdua de contingut torna als seus orígens més purs, sortida, a la posta del sol, a la plaça d’Àreu i arribada dalt del cim del Monteixo abans de la posta del sol. La data escollida, el segon dissabte de juny, permet encetar la temporada estiuenca uns quants dies abans.

areu fot

One thought on “PRESENTACIÓ

 1. Ivan

  Salutacions,
  El meu nom és Ivan Balagueró i sóc comercial de l'empresa Logigràfic.
  Com a empresa en el sector tèxtil i d’estampació, ens encarreguem de fer samarretes, mitjons, gorres i tot de productes que es poden personalitzar i que, per tant, poden formar part de la bossa del corredor de la vostra cursa i competició.
  Per qualsevol cosa, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.
  El telèfon de la botiga és: 973400680 i el correu: artesa@logigrafic.com
  Moltes gràcies!

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *